Нашето мени

ПИЈАЛОЦИ  DRINKS
БЕЗАЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ

NON-ALCOHOLIC DRINKS

КОКА КОЛА COCA COLA —————— 70 ден.

ФАНТА  FANTA ——————————– 70 ден.

СПРАЈТ SPRITE —————————— 70 ден.

ТОНИК  TONIC WATER ——————— 70 ден.

ШВЕПС  SCHWEPPES ———————– 70 ден.

СИНАЛКО КОЛА  SINALCO COLA —– 50 ден.

СИНАЛКOОРАНЖ  SINALCO ORANGE 50 ден.

СИНАЛКО КРУША  SINALCO PEAR — 50 ден.

ПРИРОДНИ СОКОВИ   /  JUICES

ПОРТОКАЛ  ORANGE ———————– 70 ден.

ПРАСКА   PEACH —————————- 70 ден.

БОРОВИНКА  BLUEBERRY —————- 70 ден.

ЈАГОДА STRAWBERRY ———————- 70 ден.

ЈАБОЛКА  APPLE —————————– 70 ден.

АНАНАС PINEAPPLE ————————- 70 ден.

ЛИМОНАДА  LEMONADE —————— 70 ден.

СВЕЖО ЦЕДЕН ПОРТОКАЛ ———— 100 ден
FRESH PRESSED ORANGE JUICE

ЦЕДЕН МИКС ————————– 120 ден.
FRESH PRESSED ORANGE AND LEMON  JUICE

МОХИТО СОДА MOJITO SODA ———– 90 ден.

ОРАНЖ СОДА  ORANGE SODA ———– 90 ден.

МИНЕРАЛНА ВОДА
MINERAL WATER

КОЖУВЧАНКА0.33l KOZUVCANKA SPARKLINGWATER  50 ден.

КОЖУВЧАНКА0.7 KOZUVCANKA  SPARKLINGWATER – 80ден.

ИЗВОРСКА 0.25l KOZUVCANKA  MINERALWATER – 40 ден.

ИЗВОРСКА 0.7  KOZUVCANKA  MINERALWATER – 80 ден.

ИЗВОРСКА 1 l  KOZUVCANKA  MINERALWATER – 60 ден.

САН ПЕЛЕГРИНО  SAN PELEGRINO ——- 130 ден.

РОСА 0.330l    ROSA MINERALWATER ——- 50 ден.

РОСА 1l    ROSA MINERALWATER ———– 90 ден.

ПИВО      BEER

СКОПСКО SKOPSKO   ——————- 80/90 ден

ТЕМНО SKOPSKO DARK —————— 100 ден.

АМСТЕЛ  AMSTEL   ———————— 100 ден.

ХАЈНИКЕН  HEINEKEN —————— 130 ден.

МАКЕДОНСКО/МACEDONIAN BEER — 90 ден.

МАКЕДОНСКО ТОЧЕНО

МACEDONIAN DRAUGHT BEER  —— 80/90 ден.

КОРОНА CORONA ————————– 150 ден.

ВИНА        WINES

 

ПОБАРАЈТЕ ВИНСКА КАРТА

ASK FOR WINE MENU

АПЕРИТИВИ     APERITIF

РАКИЈА ТИКВЕШ  BRANDY TIKVES —— 60 ден.

РАКИЈА ТИКВЕШ BRANDY TIKVES-0,2л 260ден.

РАКИЈА ТИКВЕШ 45° BRANDY TIKVES 45°V S ——– 80 ден.

РАКИЈА БОВИН  BRANDY BOVIN ——– 130 ден

РАКИЈА ПОВАРДАРИЕ BRANDY POVARDARIE  —- 50 ден.

РАКИЈА ГРКОВ BRANDY GRKOV ———- 80 ден.

ШЛИВОВИЦА PLUM BRANDY ———— 60 ден.

УЗО OUZZO ————————————— 60 ден.

МАСТИКА MASTIKA ————————— 60 ден.

ПЛОМАРИ OUZZO PLOMARI ————— 80 ден.

ПЛОМАРИ OUZZO PLOMARI 0,2л.——– 350 ден.

КОЊАК БАДЕЛ COGNAC BADEL ——— 60 ден.

ВОДКА FINLANDIA —————————- 90 ден.

ВОДКА VIGOR ———————————- 60 ден.

ВОДКА SMIRNOFF —————————– 90 ден.

ЏИН GIN  —————————————- 60 ден.

ЏИН ГОРДОНС GIN GORDONS   ——– 100 ден.

ШТОК STOCK ———————————- 80 ден.

ВИЊАК VINE DESTILATE —————— 60 ден.

ВИЊАК GOLD 5 —————————— 150 ден.

ТЕКИЛА TEQUILA —————————– 60 ден.

РУМ RUM —————————————– 60 ден.

CAPTAIN MORGAN ————————— 100 den.

HAVANA CLUB ——————————– 120 ден.

BACARDI —————————————- 100 ден.

WHISKY

JOHNNIE WALKER RED —————— 120 ден.

JOHNNIE WALKER BLACK ————– 220 ден.

JAMESON ————————————— 150 ден.

BALLANTINE’S ——————————- 120 ден.

CHIVAS REGAL —————————— 200 ден.

JACK DANIELS ——————————- 200 ден.

JIM BEAM   ———————————— 120 ден.

JIM BEAM  OAK —————————— 200 ден.

J & B ——————————————— 120 ден.

TULLAMORE DEW ————————– 150 ден.

DAMPL ——————————————-  200 ден.

TEACHER’S ————————————- 120 ден.

MAKER’S MARK ———————————— 250 ден.

KNOB CREEK —————————————- 300 ден.

ЛИКЕРИ   LIQUEURS

МАРТИНИ  MARTINI————-——– 100 ден.

БЕЈЛИС BAILEYS    —————-——– 120 ден.

ЦЕНЗАНО CINZANO ———————– 100 ден.

МАЛИБУ  MALIBU ———————— 120 ден.

МЕНТОЛ   MENTHOL——————— 60 ден.

КАМПАРИ CAMPARI——————— 100 ден. 

АПЕРОЛ APEROL—————————-150 ден.

ДЕЖИСТИВ  DIGESTIVE

  COURVOISIER——————————- 300 ден.

  REMY MARTIN —————————–  300 ден.

  ЈЕГЕР JAGERMEISTER ——————– 100 ден.

  UNDERBERG ——————————–120 ден.

  ПЕЛИНКОВАЦ  PELINKOVAC———– 60 ден.

  ГОРКИ  GORKI——————————– 70 ден.

КОКТЕЛИ     COCTAILS

  EXCLUSIVE ——————————–160 ден. 

  MOHITO —————————————150 den. 

  SEX ON THE BEACH———–—- 150 ден.      

  GREEN EYE———————-——-110 ден.            

  TESTAROSA———————-—— 100 ден.

  MILANO—————————-——- 150 ден. 

  BIG BLUE SKY——————-—–150 ден.

  PINA COLADA———————-—— 150 ден. 

  APEROL SPRITZ—————————- 150 ден. 

  CAMPARI MIX ——————————–150 ден.

БЕЗАЛКОХОЛНИ КОКТЕЛИ

NON ALCOHOLLE COCTAILS

  EXCLUSIVE ——————————150 ден.   

  PARADISE  —–————————-100 ден.

ЕНЕРГРТСКИ ПИЈАЛОК

ENERGIE DRINK

РЕД БУЛ   RED BULL———————— 150 ден.

ЕНЕРЏИ   ENERGY ————————-  100 ден.

КАФЕ  COFFE

МАКЕДОНСКО MACEDONIAN COFFEE ——- 50 ден.

ЕСПРЕСО ESPRESSO ——————————— 60 ден.

МАКИЈАТО  MACCHIATO ———————- 60/70 ден.

КАПУЧИНО CAPPUCCINO ————————- 70 ден.

НЕС КАФЕ NESCAFÉ ——————————— 70 ден.

ЛЕДЕНО КАФЕ  ICE COFFE ——————— 110 ден.

КАКАО KAKAO —————————————– 50 ден.

ИРСКО КАФЕ IRISH COFFEE ——————— 120 ден.

TОПЛО ЧОКОЛАДО HOT SCHOCOLATE —- 70 ден.

ФРЕДО ЕСПРЕСО FREDO ESPRESSO ———- 60 ден,

ФРЕДО МАКИЈАТО FREDO MACCHIATO —– 70 ден.

ФРЕДО КАПУЧИНО FREDO CAPUCCHINO — 70 ден.

ЧАЈ  TEA

НАНЕ PFEFFERMINT TEE ——————- 50 ден.

КАМИЛИЦА  CHAMOMILE —————– 50 ден.

ХИБИСКУС  HIBISCUS ———————– 50 ден.

ОВОШЕН  FRUIT ——————————- 50 ден.

ЗЕЛЕН GREEN ———————————- 50 ден.

ЛЕДЕН ЧАЈ  ICE TEA ———————- 50/70 ден.

ДОДАТОЦИ ЗА ЧАЈ  TEA ADDTIVES

МЕД  HONEY ————————————- 20 ден.

МЛЕКО MILK ———————————— 20 ден.

РУМ   RUM —————————————- 30 ден.

МЕНТОЛ MENTHOL ————————– 30 ден.

ВАРЕНИ ВИНА  HOT WINE

ТРАДИЦИОНАЛНО TRADITION ———- 80 ден.

ЕКСКЛУЗИВ EXCLUSIVE ——————  110 ден.

 МЕНИ ЗА ДОРУЧЕК / BREAKFAST MENU

 СУПА – ЧОРБА НА ДЕНОТ / SOUP OF THE DAY

 

ТЕЛЕШКА ЧОРБА / BEEF SOUP  120 ден.

РИБЈА ЧОРБА / FISH SOUP  140 ден.

 

ПИШИИ / TRADITIONAL KAVARCI BREAKFAST  60 ден.

 

додатоци / side dish :

– сирење 50/100 г. (кравјо)  / cheese(cow) 50/100г——– 40/80 ден.

– сирење 50/100 г. ( овчко)  / cheese( sheep) 50/100г——–50/100 ден.

 

домат                                             tomato———————— 30 ден.

– Јогурт (200 ml)                             yogurt(200ml) ————– 40 ден.

– Маџун                                                grapes honey—————-50 ден.

– чоколаден крем                              chocolate cream———-–30 ден.

  

ПОЛНЕТИ ПИШИИ СО КАШКАВАЛ И ШУНКА / 140 ден.

 

ДОМАШНО ЛЕБЧЕ СО МОЦАРЕЛА И ЛУК

 HOMEMADE BREAD WITH MOZZARELLA AND GARLIC  150 ден.

                                                                                                                                               

ЛЕПИЊА СО СВИНСКИ ВРАТ И КАЈМАК 160 ден.

ГАРНИР КРАСТАВИЦА

 

ПРЖЕНИ ЛЕБЧИЊА СО ЈАЈЦЕ 1 бр.  30 ден.

FRIED BREAD WITH EGGS

 

ПИЛЕШКИ ВРАПБУРИТО / KIP WRAP 150 ден.

 пилешко, марула, патлиџан,морков,помфрит, дресинг / chicken, lettuce, tomato, carrot, french fries, dressing

 

ХАМБУРГЕР / HAMBURGER  140 ден.

плескавица, помфрит, салата / burger, french fries, salad

                                                                                                                                              

ЧИЗБУРГЕР / CHEESEBURGER  170 ден.

плескавица, кашкавал, помфрит, салата / burger, cheese, french fries, salad

ПИЦА СЕНДВИЧ / PIZZA SANDWICH 200 ден.

домати,кашкавал,шунка,печурки / tomato, cheese, ham, mushrooms

 

ГИРО / GREEK GIRO 140 ден.

свинско месо,помфрит,кромид,сенф,домати / pork meat, french fries, onion, mustard, tomatoes

 

ФРАНЦУСКИ ЛАДЕН / FRENCH COLD 140 ден.

Шунка, кашкавал, помфрит салата / ham, cheese, french fries, salad

 

ПИЛЕШКИ СЕНДВИЧ[i]/ CHICKEN SANDWICH 160 ден.

пилешки стек, помфрит, салата / chicken, french fries, salad

 

ОМЛЕТ / OMLET 120 ден.

3 јајца, сирење,  / 3 eggs, cheese

 

ОМЛЕТ ЕКСКЛУЗИВ / OMLET EXCLUSIVE 140 ден.

3 јајца, шунка, сирење, кашкавал, печурки / 3 eggs, ham, cheese, mushrooms

 

ВЕГЕТАРИЈАНСКИОМЛЕТ VEGETARIANOMLET  140 ден.

3 јајаца, сирење,кашкавал,печурки,кромид, магданос,пиперка

3 eggs, cheese, mushrooms, parsley, onion, pepper

 

МАКЕДОНСКИ ДОРУЧЕК  / MACEDONIJAN BREAKFAST 140 ден.

2 јајца, кравјо сирење 50г, ајвар / 2 eggs ,cow cheese, ajvar 

 

АНГЛИСКИ ДОРУЧЕК / ENGILSH BREAKFAST 160 ден.

2 јајца, пржена сланина,печен домат / 2 eggs, fried bacon, roasted tomato

 

КРОФНИ / DONUTS 100 ден.

шеќер во прав, чоколаден прелив, цимет /  sugar, pour choko, cinnamon

ТРАДИЦИОНАЛНИ САЛАТИ / TRADITIONAL SALADS

КАВАДАРЕЧКА САЛАТА / CHEF SALAD 200 ден.

домат, краставица, лута пиперка, кромид, магданос, овчко сирење

tomato, cucumber, hot pepper, onion, parsley, sheep cheese

 

МАКЕДОНСКА САЛАТА  / MACEDONIAN SALAD  120 ден.

домат, печена пирека, кромид, магданос 

tomato, baked pepper, onion, parsley

 

СЕЗОНСКА САЛАТА  /  SEASON SALAD 110 ден.

домат, краставица, зелка, морков, цвекло, маслинки 

tomato, cucumber, cabbage, carrots, beets, olive

 

ШОПСКА САЛАТА / SHOPSKA SALAD  140 ден.

домат, краставица,кромид, сирење, маслинки

tomato, cucumber, onion, cheesе, olive

 

ГРЧКА САЛАТА / GREEK SALAD   160 ден.

 домат, краставица, кромид, сирење, маслинки, оригано

tomato, cucumber, onion, cheesе, olive, origano

 

ЕГЕЈСКА САЛАТА / AEGEAN SALAD   180 ден.

 домат, краставица, кромид, сирење, кашкавал, маслинки, оригано

tomato, cucumber, onion, cheesе,  yellow cheese, olive, origanо

 

ВИТАМИНСКА САЛАТА / VITAMIN SALAD 130 ден.

цвекло, морков, зелка

beets, carrots, cabbage

ЦЕЗАР САЛАТА / CAESAR SALAD 250 ден.

марула, домати, морков, пармезан, пилешко, кубети, јогурт дресинг

lettuce, tomato, carrot, parmesan, chicken, croutons, yogurt dressing

 

ТУНА САЛАТА / TUNA SALAD 260 ден.

марула, домати, краставица, туна, пченка, маслинки

lettuce, tomato, cucumber, tuna, corn, olive

 

САЛАТА СО  РАКЧИЊА / SHRIMP SALAD 280 ден.

марула, рокула, ракчиња, домати, дресинг 1000 острови

lettuce, rockwell, shrimp, tomato, 1000 Islands dressing

 

ГОРГОНЗОЛА САЛАТА / GORGONZOLA SALAD 270 ден.

горгонзола, марула, рокула, ореви, сувогрозје, кубети, дресинг

 gorgonzola, lettuce, rockwell, walnuts, raisins , croutons, dressing

 

МЕДИТЕРАНСКА САЛАТА / MEDITERRANEAN SALAD 260 ден.

марула, рокула, домати, пармезан, пршут, сусам, сончоглед, француски прелив

lettuce, rockwell, tomatoes, parmesan, prosciutto, sesame, sunflower seeds, french dressing

 

КАПРЕЗЕ / CAPRESE 190 ден.

домати, моцарела, босилок, балзамико сируп

 tomato, mozzarella, basil, balsamic syrup

 

АВОКАДО САЛАТА / AVOKADO SALAD 250 ден.

марула, рокула,авокадо,ореви, шери домати, пченка,kрем балзамико

lettuce, rockwell, avocado, walnuts, cherry tomato, corn, cream balsamic

 

ИТАЛИЈАНСКА САЛАТА / ITALIAN SALAD 260 ден.

марула, рокула, шери домати, индијски ореви, пармезан, јаболко, пршут, дресинг

lettuce, rockwell, cherry tomatoes, cashews, parmesan, apple, prosciutto, dressing.

ПРЕДЈАДЕЊЕ / APPETIZERS

СИРЕЊЕ / CHEESE 80/100ден.

кравјо,овчко / cow,sheep 100г

 

КРАВЈО СИРЕЊЕ НА СКАРА / GRILLED COW CHEESE 100г  80 ден.

 

СИРЕЊЕ ПО ШОПСКИ / CHEESE SCHOPSKI 210ден.

сирење 150г, јајце 2 и зеленчук во фурна / cooked cheese with eggs, and vegetables

 

ПОХОВАН КАШКАВАЛ / PANNED YELLOW CHEESE 100г  100 ден.

 

КАШКАВАЛ / YELLOW CHEESE  100/180 ден.

 кравји,овчки / cow, sheep 100г

 

БИЕНО СИРЕЊЕ НА СКАРА / HARD CHEESE GRILLED 100г 120 ден.

 

ПЛАВО СИРЕЊЕ /  BLUE CHEESE 100г 200 ден.

 

МОЦАРЕЛА / MOZZARELLA  125г   140 ден.

 

 ГУРМАНСКА  ДАСКА / GOURMET BAG 750 ден.

селектирани сирења, пршут / selected chees, prosciutto

 

ТОПЕНИ СИРЕЊА / MELTED CHEESE  150г / 300г  150/300 ден.

 

СУВОМЕСНАТ ОРДЕВЕР /  MIX OF DRIED MEAT  160ден.

 

ТОПОЛ ОРДЕВЕР / HOT MIX OF DRIED MEAT  230 ден.

 

ДАСКА ЕКСЛУЗИВ / MIXTURE EXCLUSIVE   450/720 ден.

поховани пилешки прсти, кашкавал, зденка, тиквички, пирошка, кромид,тартар сос.

chicken, panned cheese,  panned vegetables,tartar sauce

 

ПИРОШКА /  PIROSCHKA 90 ден.

 

 ИТАЛИЈАНСКИ БРУСКЕТИ / ITALIAN BRUSCHETTA  170 ден.

ПЕЧУРКИ НА СКАРА /  MUSHROOMS GRILL 140 ден.

 

ПОХОВАНИ ТИКВИЧКИ /  PANNED PUMPKINS  130 ден.

 

ТИКВИЧКИ НА СКАРА /  PUMPKINS GRILLED  130 ден.

 

ЧИПС ТИКВИЧКИ / CRIPSY PUMPKINS  150 ден.

 

ТИКВИЧКИ НА СКАРА  СО  ПРШУТ  И КАЈМАК  180 ден.

PUMPKINS GRILLED WITH PROSCIUTTO AND CHEESE CREAM

 

СОЛЕНА ПАЛАЧИНКА / SALTY PANCAKE 150 ден.

 

СВИНСКИ ПРШУТ / PORK PROSCIUTTO 100г.  200 ден.

 

ГОВЕДСКИ ПРШУТ / BEEF PROSCIUTTO 100г.  380 ден.

 

ПОЛНЕТА ПИПЕРКА СО СИРЕЊЕ / STUFFED PAPPERS WITH CHEESE 70 ден.

 

КАРАМЕЛИЗИРАН КРОМИД НА СКАРА / CARAMELIZED ONIONS GRILLED 70 ден.

 

ПОХОВАН КРОМИД / PANNED ONION  100 ден.

 

ПЕЧЕН КОМПИР НА СКАРА /  ROASTED POTATO GRILLED 80 ден.

 

ЗЕЛЕНЧУК НА СКАРА  GRILLED VEGETABLES 180 ден.

 

ТАРАТОР / TARATOR  110 ден.

краставица, павлака, лук / cucumber, cream, garlic 

 

ЅАЅИКИ  / TZATZIKI  110 ден

краставица, павлака, лук, копар, маслиново масло

 cucumber, cream, garlic, dill, olive oil

 

ПИНЏУР / PINDZUR   120 ден

peper, oil, garlic

ПИЦA / PIZZA

мала / голема

small / big

КАПРИЧИОЗА  / CAPRICCIOSA  210/270 ден.

доматен сос, кашкавал, шунка, печурки, / tomato sauce, cheese, ham, mushrooms

 

МАРГАРИТА /  MARGHERITA 200/250 ден.

доматен сос, кашкавал / tomato sauce, cheese

 

НАПОЛИТАНА / NAPOLETANA 210/270 ден.

доматен сос, кашкавал, печурки / tomato sauce, cheese, mushrooms

 

НАПОЛИТАНА  – МОЦАРЕЛА / NAPOLETANA  – MOCARELA 240/300 ден.

доматен сос, моцарела, печурки, босилок / tomato sauce, mozzarella, mushrooms, basil

 

ВЕЗУВИО / VESUVIO 210/270 ден.

доматен сос, кашкавал, шунка / tomato sauce, cheese, ham

 

ВЕГЕТАРИЈАНА / VEGETARIANA  210/270 ден.

доматен сос, кашкавал, пиперки, кромид, печурки, маслинки

 tomato sauce, cheese, peppers, onion, mushrooms, olive

 

ПЕПЕРОНЕ / PEPERONE 240/300 ден.

доматен сос, кашкавал, кулен / tomato sauce, cheese, pepperoni

 

БОЛОЊЕЗЕ / BOLOGNESE 240/300 ден.

доматен сос со мелено месо, кашкавал / tomato sauce & minced meat,cheese

 

ИНДИЈАНА / INDIANA  240/300 ден.

доматен сос со кари, пилешко месо, кашкавал / tomato curry sauce, chicken,cheese

 

КАРБОНАРА / CARBONARA  210/270 ден.

доматен сос, кашкавал, шунка, јајце / tomato sauce, cheese, ham, eggs

 

МАЈОНЕЗА  / MAYONNAISE   270/330 ден.

доматен сос, кашкавал, печеница, мајонез, печурки

tomato sauce, cheese, smoked ham, mayonnaise, mushrooms

 

ЕРОТИКА / EROTIK   280 ден.

доматен сос, кашкавал, јајцe 2, кобасица /tomato sauce, cheese,2 eggs, sausage

мала / голема

small / big

ПРОСКЈУТО / PROSCIUTTO 280/350 ден.

доматен сос, кашкавал, пршут,  рокула

tomato sauce, cheese, smoked ham, rockwell

 

МАКЕДОНСКА-ОВЧКА РЕКА / MACEDONIAN-OVCKA REKA 280/350 ден.

доматен сос, кашкавал, сирење, кромид, свински врат, пиперка,  печурки

 tomato sauce, cheese, white cheese, onion, smoked ham, peppers, mushrooms

 

ХАВАИ  / HAWAII  240/320 ден.

доматен сос,  кашкавал, шунка, ананас

tomato sauce, cheese, ham, pineapple

 

СИЦИЛИЈАНА /  SICILIANA  220/280 ден.

доматен сос, кашкавал, туна, маслинки,пченка / tomato sauce, cheese,tunafish, olive,corn

 

ФРУТИ ДИ МАРЕ / FRUTTI DI MARE  290/380 ден.

доматен сос, кашкавал, туна, школки, сурими, ракчиња

 tomato sauce, cheese, tuna, shellfish, surimi crab,  shrimp

 

ЧЕТИРИ СИРЕЊА / QUATTRO FORMAGGI  280/350 ден.

доматен сос,четири вида сирење / tomato sauce, four types of cheese

 

КВАТРО СТАЏОНИ  / QUATTRO STAGIONI 280/350 ден.

доматен сос,шунка,ракови,школки / tomato sauce,ham,shrimps,shellfish

 

ЕКСКЛУЗИВ / EXCLUSIVE  280/350 ден.

доматен сос, кашкавал, печурки, шунка, св.врат, чајна, јајце, павлака

tomato sauce, cheese, mushrooms ,ham, smoked ham, pepperoni, cream

 

ПАСТРМАЈЛИЈА / PASTRMAILIA

 

ДОМАШНА ПИТА / HOMEMADE PIE 210/270 ден.

 јајца, свинско месо / eggs, pork meat

 

ШТИПСКА ПАСТРМАЈЛИЈА  / SHTIP PASTRMAJLIJA  210/270 ден.

свинско месо, зачини / pork meat, spices

 

ДОМАШНА ПИТА СО КАШКАВАЛ /HOMEMADE PIE WITH CHEESE 270/320 ден.

јајца, свиснко месо, кашкавал / eggs, pork meat, cheese

ТЕСТЕНИНИ /  PASTA

ШПАГЕТИ – МАКАРОНИ / SPAGHETTI –  MACARONI

 

НАПОЛИТАНАSPAGHETTI 200 ден.

доматен сос, босилок / tomato sauce, basil

 

БОЛОЊЕЗЕ / BOLOGNESE  240 ден.

доматен сос, пармезан, мелено месо

 tomato sauce, parmesan,minced meat

 

КАРИ / CURRY  230 ден.

доматен сос со кари, пилешко месо, пармезан

 tomato curry sauce, chicken, parmesan

 

КАРБОНАРА  / CARBONARA  260 ден.

 јајца,сланина,слатка павлака,печурки

 eggs, bacon, sweet cream, mushrooms

 

  ФУНГИ / FUNGHI 240 ден.

печурки,шунка,слатка павлака / mushrooms, ham, sweet cream

ЧЕТИРИ СИРЕЊА  /  QUATTRO FORMAGG  300 ден.

 

ТОРТЕЛИНИ КАРБОНАРА  / TORTELINI CARBONARA  290 ден.

 јајца,сланина,слатка павлака,печурки

 eggs, bacon, sweet cream, mushrooms

 

ТОРТЕЛИНИ  ФУНГИ / TORTELINI FUNGHI 270 ден.

печурки,шунка,слатка павлака / mushrooms, ham, sweet cream                                      

 

ТОРТЕЛИНИ ЧЕТИРИ СИРЕЊА  /  TORTELINI QUATTRO FORMAGG  300 ден.

 

ЊОКИ ЧЕТИРИ СИРЕЊА  /  NJOKI QUATTRO FORMAGG  250 ден.

 

ЛАЗАЊИ / LAZAGNE     230 ден.

ТАГИАТЕЛИ СО РАКЧИЊА  / SHRIMP TAGIATELLI AGLIO OLIO 380 ден.

МОРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ  / SEA SPECIALITIES

ПОХВАНИ ЛИГЊИ 1кг. /  FRIED SQUID 300g.  1100 ден.

 

ЛИГЊА НА ЖАР 1кг. / GRILED SQUID 1kg   1100 ден.

 

ШКОЛКИ ВО СОС – САГАНАКИ 300г. /  BREADED SEA SHELLS    310 ден.

школки, доматен сос ,сенф, сирење, пиперка, лук, оригано

shells, tomato sauce, mustard, cheese, peppers, onions, oregano

 

РАКЧИЊА 300 г / SHRIMPS    540 ден.

 

РАКЧИЊА ВО СОС – САГАНАКИ 300г. /  BREADED SHRIMPS    590 ден.

Ракчиња, доматен сос ,сенф, сирење, пиперка, лук, оригано

Shrimps, tomato sauce, mustard, cheese, peppers, onions, oregano

 

МЕШАВИНА ОД МОРСКИ ПЛОДОВИ 350г  / SEA MIXTURE  600 ден.

РИБА  / FISH

ПАСТРМКА НА СКАРА  400г  / TROAT GRILLED    350ден.

 

ПРЖЕН ТИКВЕШКИ КРАП 350 г. / FRIED TIKVES CARPFISH 370 ден.

 

ЦИПУРА \ ОРАДА НА СКАРА  450г  /  BREAM SEE FISH GRILLED   550 ден.

 

ЛАВРАК НА СКАРА 450г / LAVRAK (SEE FISH) GRILLED     600 ден.

 

ПАСТРМКА НА СКАРА  1 KG  / TROAT GRILLED    1100ден.

 

ПРЖЕН ТИКВЕШКИ КРАП 1 KG / FRIED TIKVES CARPFISH 1100 ден.

 

ЦИПУРА \ ОРАДА НА СКАРА  KG  /  BREAM SEE FISH GRILLED 1240 ден.

 

ЛАВРАК НА СКАРА 1 KG / LAVRAK (SEE FISH) GRILLED     1340 ден.

СКАРА / GRILL

ЌЕБАП /  KEBAB 25g.  16 ден.

 

РАЈСКИ ЌЕБАП / PARADIES KEBAB 250 ден.

 мелено месо, кашкавал, лук / minced meat, cheese, garlic 250g.    

 

УШТИПЦИ / MINCE MEAT ROAST  80 ден.

мелено месо,кашкавал,сланина / mince meat, cheese, bacon 60g.

 

ПЛЕСКАВИЦА / ROAST MINCE MEAT 125g. / 250g.     80/160 ден.

 

ПИКАНТНА ПЛЕСКАВИЦА / SPICY BURGER     100/200  ден.

 мелено месо, кромид, лута пиперка  / minced meat, onion, hot pepper150/ 300g   

 

ПЛЕСКАВИЦА ЕКСКЛУЗИВ / STUFFED ROAST MINCE MEAT  180/270 ден.    кашкавал,сирење,печурки,св.врат / cheese, mushrooms, smoked pork 250g./400g.

 

ПЛЕСКАВИЦА МАКЕДОНКА / MACEDONIAN BURGER   130/240 ден.

мелено месо, кашкавал / rosat mince meat with cheese 180g./350g.

 

СВИНСКИ РЕЗАНЦИ НА СКАРА / GRILLED PORK PIECES 200g. 180 ден.

 

ДОМАШЕН КОЛБАС / HOMEMADE SAUSAGE 120g.     100 ден.

 

РЕБРО / PORK RIB  250 g.   160 ден.

 

ЧАДЕНО РЕБРО НА СКАРА / SMOKED RIBS GRILLED 200 g  200 ден

 

ПОЛНЕТО СВИНСКО / DOBULE STEAK  250 ден.

 вешалица, кашкавал, сланина, печурки

dobule steak, cheese, bacon, mushrooms

 

РАЖНИЧ ЕКСКЛУЗИВ / PORK STICKS EXCLUSIVE   300 ден.

свинско и пилешко месо 250г ,печурки,зеленчук 100г

pork and chicken 250g,mushrooms,vegetables 100g

СВИНСКИ РАЖНИЧ / PORK STICKS 200g. 170 ден.

 

СВИНСКА БЕЛА ВЕШАЛИЦА / PORK STEAK  200g.     170 ден.

 

СВИНСКО ФИЛЕ НА ЖАР /  PORK FILLET 250 g.  330 ден. 

 

СВИНСКА БЕЧКА ШНИЦЛА /  PORK VIENNESE SCHNITZEL 200 g.190 ден.

 

СВИНСКО СУФЛАКИ / SOUVLAKI 70г    80ден.

 

ПИЛЕШКА ВЕШАЛИЦА / CHICKEN STEAK    200г  140 ден.

 

ПИЛЕШКИ РАЖНИЧ / CHICKEN STICKS 200g. 140 ден.

 

ПИЛЕШКИ РАЖНИЧ СО СЛАНИНА / CHICKEN STICKS & BACON 250g.220 ден.

 

ПОЛНЕТО ПИЛЕШКО / DOBULE STEAK  220 ден.

 пилешко, кашкавал, пилешка шунка, печурки

dobule steak, cheese, chicken ham, mushrooms

 

 ПОХОВАНИ ПИЛЕШКИ ПРСТИ СО СУСАМ   

 BREADED CHICKEN SLICES  WITH SESAME 200g.     180 ден. 

 

ПИЛЕШКО СУФЛАКИ / CHICKEN SOUVLAKI 70г    70 ден.

 

ПИЛЕШКА БЕЧКА ШНИЦЛА / CHICKEN VIENNESE SCHNITZEL 200g160ден.

 

САБЈА – МЕЧ / SWORD 570 g.     560 ден.

свинско 200г, пилешко 200г, чадено ребро 200г ,грилуван компир

pork 170 g, 200g chicken, smoked rib 200g, grilled potato

СПЕЦИЈАЛИТЕТИ / SPECIALTIES
СВИНСКО / PORK

СВИНСКО ФИЛЕ ЕКСКЛУЗИВ / PORK FILLET EXCLUSIVE   380 ден.

филе 150г, кашкавал, печурки , јајце, се служи со помфрит

fillet 150g, cheese, mushrooms, egg, served with french fries

 

ГОРГОНЗОЛА ФИЛЕ / PORK FILLET WITH BLUE CHEESE  510 ден.

филе 250г. сино сирење 50г,неутрална павлака, се служи со грилован зеленчук

fillet 250g. blue cheese 50g, neutral cream, served with grilled vegetables

 

ПЕПЕР ФИЛЕ / PORK PEPPER FILLET      490 ден

250г филе, бибер, коњак, кромид, неутрална павлака, путер, се служи со грилован зеленчук

 250g fillet, pepper, brandy, onion, neutral cream, butter, served with grilled vegetables

 

СЕЛСКО МЕСО / COUNTRY MIXED MEAT  290 ден.

сецкано свинско месо 200г, топчиња мелено месо 75г со прелив од печурки

chopped pork meat 200g, meat balls 75g, cream sauce with mushrooms

 

СВИНСКО НА ДОМАШЕН НАЧИН / HOMEMADE P0RK  290 ден.

сецкано свинско месо 250г, зеленчук, печурки

 chopped pork meat 250g, vegetables, mushrooms

 

СОТЕ СТРОГАНОВ /  STROGANOFF  290 ден.

свинско 250г, кисела крaставиca, печурки, кромид, kрем прелив

 250g. pork, pickles, mushrooms, onions, cream sauce

 

СВИНСКО ГОРДОН БЛУ / PORK GORDON BLUE    290 ден.

похована ролована свинска вешалица со кашкавал и шунка, се служи со помфрит

bread rollед pork steak with cheese and ham, served with french fries

ТЕЛЕШКО / BEEF

ТЕЛЕШКИ  БИФТЕК  / BEEF STEAK 250g.  720 ден.

се служи со грилован компир / served with white grilled potato

 

ТЕЛЕШКИ ПЕПЕР БИФТЕК  / BEEF PEPPER STEAK  860 ден.

телешки бифтек 250г,бибер,коњак,кромид,павлака,путер, се служи со грилован зеленчук

250g beef steak, pepper, brandy, onion, cream, butter, served with  grilled vegetables

 

ТЕЛЕШКИ  БИФТЕК СО СИНО СИРЕЊЕ / BEEF WITH BLUE CHEESE 870 ден.

 телешки бифтек 250g. сино сирење 50g, неутрална павлака, се служи со грилован зеленчук

beef steak 250g. blue cheese 50g, neutral cream, served with white grilled vegetables

 

ТЕЛЕШКИ МУСКУЛ ВО СОС СО ПЕЧУРКИ / BEEF MUSCLE WITH MUSHROOMS

се служи со грилован компир / served with white grilled potato   420 ден.

 

ТЕЛЕШКО ЗДУШЕНО / ROAST BEEF WITH VEGETABLES 350г    420 ден.

телешко месо, зеленчук во фурна / Beef, vegetables roasted in the oven

 

СВИНСКО, ПИЛЕШКО, ТЕЛЕШКО / PORK, CHICKEN, BEEF

 

ЧОРБАЏИСКА ТАВА  / TRADITIONAL MACEDONIAN DISH  440 ден.

свинско 100г,пилешко и телешко месо 100г,сланина 50г зеленчук

 pork, beef and chicken with bacon and vegetables 40 min cooked

 

ТИКВЕШКО ГРНЕ / TRADITIONAL DISH FROM KRUSHEVO  390 ден.

свинск100г, пилешко100,  телешко месо100г, сланина 50г, кашкавал 50г, печурки 60г

 pork 100g, chicken 100g, beef 100g, bacon 50g, cheese 50g, mushrooms 60g

 

САЧ / SAC   580 ден.

свинско месо200, пилешко170г, колбас 130, зеленчук на скара

 pork 200g , 170 g chicken, sausage 130, grilled vegetables

СПЕЦИЈАЛИТЕТИ / SPECIALTIES
ПИЛЕШКО / CHICKEN

ПИЛЕШКО ВО КАРИ СОС /  CHICKEN IN CURRY SAUCE   260 ден.

пилешко 250г, печурки, кари, неутрална павлака, / chicken 250g, mushrooms, curry, neutral cream

 

ПИЛЕШКО ГОРДОН БЛУ / CHICKEN GORDON BLUE 300г    260 ден.

похован ролован пилешки стек со кашкавал и шунка, се служи со помфрит

breaded rollед chicken steak with cheese and ham, served with french fries                         

ПИЛЕШКО СО РИЗЛИНГ / CHICKEN RIESLING 280 ден

пилешко, печурки, сланина, кромид и лук во крем сос од бело вино Ризлинг со путер пармезан шпагети.

chicken breast, mushrooms, bacon, onions and garlic in a white wine riesling cream sauce with buttered parmesan pasta.

 

КРЦКАВО ПИЕШКО СО РАКЧИЊА  /  CRISPY PINEAPPLE CHICKEN AND SHRIMP

Крцкаво пилешко, ракчиња, грашок, печурки, кромид, лук, пиперка, магданос во сладок зачинет сос се служи со бел ориз .        

crispy chicken and shrimp with snow peas, mushrooms, onions, garlic, peppers    350 ден

and cilantro in a sweet and spicy sauce. served with white rice

 

ПИЛЕШКО СО ЧЕТИРИ ВИДА СИРЕЊЕ / CHICKEN WITH FOR CHEESE  290 ден

 

ПИЛЕШКО РИЖОТО СО ЗЕЛЕНЧУК / CHICKEN RIZOTO WITH VEGETABILES 280 ден

 

ПИЛЕШКО СО ПОРТОКАЛ / ORANGE CHICKEN  300 ден

пржени парчиња пилешки гради  со сладок и зачинет сос од портокал се служи со бел ориз и зеленчук.

deep fried pieces of chicken breast covered in a sweet and spicy orange sauce. served with white rice and vegetables.

ПРИЛОЗИ / ADDITIVES

ФУРНАРИНИ / BAKED BREAD STICK  60 ден.

 

ПИКАНТНИ ФУРНАРИНИ /SPICY  BAKED BREAD STICK  70 ден.

 

ФУРНАРИНА СО СИРЕЊЕ И ЛУК   110 ден.

GARLIC BREAD STICKS WITH CHEESE

 

ДОМАШНО ЛЕБЧЕ / HOMEMADE BREAD   25 ден.

 

ДОМАШНО ЛЕБЧЕ СО КАЈМАК, СУСАМ, ЛУК И ОРИГАНО 150 ден.

 HOMEMADE BREAD WITH KAJMAK, SESAME, GARLIC  AND OREGANO

 

ДОМАШНО ЛЕБЧЕ СО МОЦАРЕЛА И ЛУК

 HOMEMADE BREAD WITH MOZZARELLA AND GARLIC  150 ден.

 

ПОМФРИТ / FRENCH FRIES  60/120 ден.

ПОМФРИТ СО СИРЕЊЕ / FRENCH FRIES WITH CHEESE  100/160 ден.

 

РИЖОТО СО ЗЕЛЕНЧУК / RIZOTO WITH VEGETABLES 180 ден.

 

БЕЛ ОРИЗ / WHITE RICE 80 ден.

 

ВАРИВО / COOKED VEGETABLES (GOLDEN MIXTURE) 60 ден.

 

ГАРНИР / SIDE DISH  40/50/60 ден.

ПРЕЛИВ СО ПЕЧУРКИ / CREAM SAUCE WITH MUSHROOMS 60 / 120 ден.

 

ПИПЕРКА (блага, лута) / PEPPER  20/30/40 ден.

 

ПРЕЛИВИ, СОСОВИ, ДРЕСИНЗИ 100 мл.  60/80 ден.

CREAM, CREAM SAUCE, SALAD DRESING

ДЕСЕРТИ  / DESERTS

ПАЛАЧИНКА СО МЕД И ОРЕВИ / PANCAKE WITH HONEY, WALNUTS  90 ден.

ЧОКОЛАДНА ПАЛАЧИНКА СО ПЛАЗМА / CHOCOLATE PANCAKE  70 ден.

ПАЛАЧИНКА ЕКСКЛУЗИВ / EXCLUSIVE PANCAKE    90 ден.

ПАЛАЧИНКА СО Р`ЧЕЛИ / EXCLUSIVE PANCAKE    150 ден.

ИЗМИРСКА ЦРНА АЛВА  /  IZMIR BLACK HALVA  60 ден.

СЛАДОЛЕД ТОПЧЕ / ICE CREAM  BALL  40 ден.

БАНАНА СПЛИТ  /  BANANA SPLIT  130 ден.

КУП  ЕКСКЛУЗИВ /  FRUIT AND ICE CREAM 150 ден.

ТАРТУФ / ICE CAKE  100 ден.

ТОРТА НА ДЕНОТ / CAKE OF THE DAY  100 ден.

ЧОКОЛАДНО СУФЛЕ (топло ладно) / CHOCOLATE SOUFFLE  130 ден.

АПЕТИСАНИ / NUTS

БАДЕМ  /  PEANUTS   120 ден.

ЛЕШНИК   / HASELNUTS    140 ден.

ИНДИЈСКИ ОРЕВИ  /  INDIAN WALNUT 200 ден.

Ф’СТК   /  PISTACIO   120 ден.

бул. Македонија бб, Кавадарци
Република Македонија

Пон – Пет: 08.00 – 24:00
Саб – Нед: 08.00 – 01:00

Резервации: +389 (0)43 411 561

2023 Restaurant Еxclusive. All Rights Reserved.